Natuurlijk is het mogelijk om op internet verzekeringsmaatschappijen van over de hele wereld te vinden, maar zij kunnen alleen verzekeringen aanbieden voor het land van waaruit zij actief zijn. Wees zeer voorzichtig met het gebruik van verzekeringsmaatschappijen die geen vaste telefoonnummers of Britse postadressen Koeriersdiensten Friesland hebben.

Door het online formulier in te vullen, kunnen veel verzekeringsmaatschappijen binnen enkele minuten een offerte uitbrengen. Degenen die liever met iemand praten, kunnen bellen, aangezien op alle websites de telefoonnummers van het bedrijf staan vermeld. Veel verzekeraars bieden een terugbelservice aan, dus een langdurig telefoongesprek om uw verzekeringsbehoeften te bespreken wordt door hen betaald en niet door u!

Iedereen wordt door de ‘geldgoeroes’ aangemoedigd om rond te kijken en de best mogelijke deals te vinden voordat ze hun verzekeringspolis verlengen. Als zodanig zullen de verzekeringsmaatschappijen, waar ze maar kunnen, een aantal geldbesparende verzekeringsoffertes aanbieden op al hun verzekeringspolissen.

Een waarschuwing: u moet controleren of de deal die zij aanbieden, voldoet aan uw verzekeringsbehoeften. Dit is vooral belangrijk als u een koeriersbedrijf heeft. De risico’s van het vervoeren van goederen voor een derde partij moeten volledig worden overwogen en besproken met de verzekeringsmaatschappij voordat de polis wordt overeengekomen.

Verzekeringsmaatschappijen die reclame maken voor goedkope koeriersverzekeringen zien er misschien heel verleidelijk uit, maar wanneer de polis en het schema arriveren, zult u merken dat aspecten waarvan u aannam dat ze gedekt zouden zijn, niet zijn; het zijn optionele extra’s waarvoor u moet betalen!

Een andere positieve manier om een goedkope koeriersverzekering te verkrijgen, is door te zoeken naar verzekeringsmaatschappijen die aanbieden om ‘like for like’-offertes die u van hun concurrenten ontvangt, te ‘verslaan’ of bereid zijn deze te evenaren. Er zullen hoogstwaarschijnlijk beperkingen en vrijstellingen van toepassing zijn, maar het is zeker de moeite waard om dit te onderzoeken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken over welk bedrijf u moet kiezen.

Als u geen tijd of beperkte toegang tot internet heeft, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van de online verzekeringsmakelaars. Zij voeren namens u zoekopdrachten uit naar goedkope koeriersverzekeringen.