Не само собствениците на жилища и фирмите се възползват от предимствата на инсталирането на LED светлини. Днес много от големите градове по света вече са избрали да инсталират LED улично осветление. Не само защото помогна за намаляване лед лампи за таван на разходите за осветление на нашите улици, но също така помогна да ги направим значително по-безопасни.

Това се дължи на факта, че те произвеждат много по-чиста по-бяла светлина, което прави нещата много по-видими за тези, които шофират по улиците, както и за тези, улично осветление които вървят по тях. Това, което обаче може да не осъзнаете, е, че тези видове светлини се различават от тези, които сте инсталирали в дома си или където работите.

На първо място, когато става въпрос за LED улично осветление, те ще се състоят от стотици малки диоди, излъчващи светлина, като тези във вашия дом обикновено имат само един или два в тях. Така че, разбира се, количеството светлина, което те излъчват, е много по-голямо и така те осветяват много по-голяма площ. Наред с производството на много повече светлина, какви други предимства могат да се спечелят от инсталирането на LED осветление?

По-долу ще разгледаме само някои от тези предимства и ето защо толкова много местни власти по света избират да заменят сегашното си улично осветление със светодиоди.

Полза 1:

Както вече споменахме, LED светлините произвеждат светлина, която е много по-ярка. Тъй като светлината, излъчвана от тези видове светлини, е много по-униформена, така че помага да направим видимостта през нощта по нашите пътища много по-добра. От това се възползват не само улиците, но и паркингите.

Полза 2:

Веднага щом тези светлини се включат, те веднага започват да излъчват високо ниво на светлина. Докато при конвенционалните видове улично осветление ще откриете, че е необходимо време на нишките в тях да се загреят, преди да започнат да излъчват правилното ниво на светлина, за да улеснят зрителните зони пред вас на пътя, тротоара или паркинга.

Полза 3:

Цялото LED улично осветление е насочено и в резултат на това светлината, която тези видове излъчват, е много по-равномерна в сравнение с други форми на улично осветление. Също така нивото на яркост, което тези видове светлини излъчват, е много по-равномерно по цялата повърхност и това е, което ги прави значително много по-ярки от другите форми на улично осветление, които се използват в момента. И все пак те не трябва да използват същото количество енергия, за да осигурят енергията, от която се нуждаят, за да излъчват това ниво на светлина.

Полза 4:

Когато става въпрос за LED осветление, то е много по-екологично, тъй като не съдържа опасни материали като живак или олово. За разлика от други видове улично осветление, когато става въпрос за изхвърляне на LED, не се изисква специална обработка с тях. Това е така, защото няма риск от отделяне на химикали, след като бъдат изхвърлени, тъй като те не съдържат такива.