Marketing er en vigtig funktion i de fleste virksomheder. Når man har et produkt eller en ydelse, der skal sælges, så skal man vide, hvem man kan sælge til, og hvordan ens målgrupper tænker og agerer. Og man skal kunne gennemskue mange data om konkurrenter, markedet, køberadfærd og alternative produkter til det, man selv leverer – og det er sådan noget, marketingfolk er gode til. Deres kompetence er at forholde sig til en masse information om markedet. De kan klæde sælgerne på, levere input til reklamefolk og grafikere og i det hele taget klæde organisationen på til at levere det bedste, den kan på salgsområdet og inden for produktudvikling.

Det er ikke altid det nemmeste at finde gode marketingfolk. Det kan derfor være en god idé at bruge et rekrutteringsbureau til marketing, så man kan få professionel bistand til at afdække ens behov inden for marketing og få beskrevet de profiler, som man søger, på den bedste måde.

Hvad kan et rekrutteringsbureau?

Der er mange fordele forbundet med at bruge et rekrutteringsbureau. Et bureau har en viden om ansøgerfeltet, som det kan være svært at have, hvis man selv går i gang med at søge medarbejdere. Hvis bureauet er specialiseret på et felt, eksempelvis marketing, er de dybt inde i de kompetencer og færdigheder, som en medarbejder skal have, og de kan derfor bedømme ansøgerne bedre, end man selv kan. Der er også den enkle sandhed, at når man har gjort noget mange gange, så bliver man bedre til det – og det gælder også inden for rekruttering. På et rekrutteringsbureau kan man ganske enkelt bedre beskrive en stilling, vurdere ansøgerne og gennemskue deres udsagn og attitude, når der holdes samtaler.

I mange firmaer er der kun en enkelt medarbejder inden for marketing. Det er derfor afgørende, at man får fat i den rigtige profil, som kan varetage opgaven på den rigtige måde. Samtidig skal vedkommende passe godt ind i firmaets kultur og den måde, som organisationen fungerer på, og et rekrutteringsbureau kan bistå med at ramme rigtigt i første hug. Det er nemlig rigtig dyrt at ansætte forkert!

Den rigtige ansættelse handler ikke kun om faglighed

Når man som chef skal finde den rigtige medarbejder til en stilling i marketing, er det vigtigt at have øje for, at en ansættelse ikke kun handler om at finde en ny medarbejder med den rigtige faglighed. Der sidder mange mennesker rundt omkring i jobs, som de fagligt set er gode til, men som de ikke burde have haft – måske fordi deres menneskelige egenskaber ikke passer til jobbet. Måske er de dårlige til samarbejde og teamwork, måske er de for grundige eller det modsatte – der kan være mange ting, der får en ansættelse til at fejle. Med et rekrutteringsbureau ombord i ansættelsesprocessen er man tættere på den rigtige løsning, fordi et bureau er trænet i at se på en stilling ud fra en holistisk synsvinkel.

Et bureau undgår også ofte den fælde, man som chef selv kan være tilbøjelig til at falde i: Man fatter sympati for en ansøger og er tilbøjelig til at hugge en hæl og klippe en tå for at få vedkommende til at virke som den rette person til jobbet. Et bureau er mere objektivt og kan se nøgternt på alle ansøgere og dermed lettere vælge den rette til virksomheden.